Volledig scherm
Kermis van Geldrop tijdens roze maandag. © Ton van de Meulenhof

Geldrop-Mierlo geeft organiseren kermis uit handen

GELDROP-MIERLO - De gemeente stopt er mee om de kermis in Geldrop en Mierlo te organiseren. Een externe partij moet dat beter kunnen, is de gedachte. 

Kermisliefhebbers in Geldrop en Mierlo moeten uiteindelijk beter af zijn als de organisatie van de kermissen in handen is van mensen die vaker met dat bijltje gehakt hebben. De gemeente zal er niet per se goedkoper mee uit zijn, maar er hoeven in ieder geval geen ambtenaren-uren meer ingestoken worden. 

B en W van Geldrop hebben besloten om het organiseren van de kermis dit jaar alvast voor één keer aan een externe partij over te laten. Het is een overgangsjaar, dat geldt als een proef. Die proef moet de gemeente inzichten geven om de juiste criteria voor aanbesteding op te stellen.

Minder tijd

Vanaf volgend jaar wordt het organiseren van de kermis steeds voor drie of vier jaar aanbesteed. Voor de twee kermissen in Geldrop en Mierlo zet de gemeente jaarlijks 69.000 euro opzij. Dit jaar komt daar 10.000 euro bij voor de externe organisator. Maar dat bedrag wordt gecompenseerd doordat ambtenaren minder tijd kwijt zijn aan de kermis. 

De kermis in Geldrop kampte tot vorig jaar met teruglopende bezoekersaantallen. Vorig jaar is die voor het eerst uitgebreid. Behalve op het Horecaplein stonden nu ook attracties op de Meent. Omwonenden moesten daar aan wennen. Maar de overlast was niet zo groot dat de uitbreiding wordt teruggedraaid. De kermis in Mierlo loopt goed. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement