Volledig scherm

'GGD naar biomassa-centrale'

GELDROP - Bij de omwonenden die protesteren tegen een biomassacentrale aan de Spaarpot in Geldrop hebben zich nu ook verontruste ouders gevoegd. Zij hebben de gezondheidsdienst GGD ingeschakeld.


Dat meldt de bewonersactiegroep De Kievit. De ouders maken zich zorgen omdat hun kinderen sporten op de velden die grenzen aan de Spaarpot. De GGD moet aangeven of een biomassacentrale schadelijke gevolgen zal hebben voor hun kinderen. Volgende week zal de GGD de kwestie bespreken met de gemeente Geldrop-Mierlo.

Een maand geleden bleek in de raadsvergadering hoe groot de woede en de zorgen zijn onder de omwonenden. Zij vrezen geluids- en stankoverlast van de biomassacentrale. De gemeenteraad droeg wethouder W. Vissers toen op om een informatieavond te organiseren over de biomassacentrale. Een gemeentewoordvoerder laat weten dat het college hier nog mee bezig is en nog geen datum heeft vastgesteld. Inmiddels heeft het college wel achterhaald of diverse besluiten inzake het bestemmingsplan van de Spaarpot alleen in de vakantietijd ter inzage lagen. Dat is niet het geval. Ook zijn directe omwonenden uitgenodigd om over de wijziging van het bestemmingsplan mee te praten. In de uitnodigingsbrief van de gemeente stond destijds echter niet dat de gemeente alsnog besloot om de toegestane milieucategorie te verzwaren.