Volledig scherm
De wortels van de bomen langs de Santheuvel in Mierlo drukken de bestrating van het fietspad omhoog. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. © Kees Martens/fotomeulenhof

Hobbelig fietspad in Mierlo in 2017 eindelijk op de schop (video)

MIERLO - In 2017 pakt de gemeente Geldrop-Mierlo het fietspad langs de Santheuvel in Mierlo aan. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van het CDA.

Al jaren is het hobbelige fietspad veel Mierlonaren een doorn in het oog. De fraaie, grote bomen langs het pad drukken de bestrating omhoog en zorgen zo voor gevaarlijke situaties. Volgens de CDA-fractie brak laatst iemand zijn heup na een valpartij. De Mierlose Marleen van Heugten plaatste onlangs bovendien een filmpje op Facebook waarin zij toont wat voor een martelgang het fietspad voor haar met haar scootmobiel is.

Jarenlang lapte de gemeente steeds stukjes fietspad op, maar een echte oplossing bleef uit. Die is dan ook niet zo makkelijk te bedenken, gaf wethouder Renée Hoekman begin dit jaar aan. Het fietspad verleggen is namelijk lastig. Alleen al vanwege alle leidingen en kabels onder de grond. En het kappen van bomen zou ten koste gaan van het fraaie aanzien van de weg.

Totaalplan
​Maar een plan is nu dan toch echt aanstaande, blijkt uit de antwoorden aan het CDA. Het gaat om een totaalplan waar ook de reconstructie van de rijbaan bij hoort. De weg is in 2019 aan de beurt. Het fietspad dus al in 2017. Hoe de gemeente het precies gaat aanpakken, wordt waarschijnlijk in januari bekend.

Geldrop e.o.