Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jurriaan Balke

In Geldrop en Mierlo komt de politie donderdag op bestelling

GELDROP-MIERLO - Hardrijders in de wijk zat? Alweer afval in het plantsoen? Lompe wildparkeerders die de groenstroken stuk rijden? Hangjongeren die de boel bevuilen? Geldroppenaren en Mierlonaren kunnen donderdag 17 mei een politie-agent bestellen die ter plekke komt kijken en misschien wel bekeuren. 

Voor het eerst maakt een politieteam in Zuidoost-Brabant gebruik van het Rent a Cop-concept om de band tussen bewoners en politie te versterken. En om extra ogen en oren in de wijk te mobiliseren. In steden als Tilburg en Breda en op verschillende plaatsen in Zeeland is er al -positieve- ervaring mee opgedaan.  

Facebook

Het wijkteam Geldrop-Mierlo van de politie maakt gebruik van Facebook om mensen gelegenheid te geven een politie-agent te bestellen. Donderdag van 17.30 tot 22 uur staat een team van 20 agenten klaar om uit te rukken op verzoek. Via Facebook kunnen mensen in Geldrop en Mierlo hun 'bestellingen' doorgeven. Ook donderdag, tijdens de speciale politiedienst, kan dat nog. De reacties worden live gelezen, beoordeeld  en beantwoord. De politie zorgt ook voor een live-verslag op Facebook. 

Als de actie een succes is, krijgt die zeker een vervolg zo laat de politie weten. Ook Nuenen en Son en Breugel komen dan aan de beurt. Er zijn wijkagenten, reguliere agenten, motoragenten en agenten op de fiets beschikbaar. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement