Volledig scherm
Jos Bunen met een klant bij de fietsenstalling. © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Jos Bunen (65) neemt afscheid van fietsenstalling in Geldrop: Tot volgend jaar... was dat maar waar

GELDROP - Het pietepeuterige honk tegenover de Albert Heijn was acht jaar lang van woensdag tot en met zaterdag de vaste werkplek van Jos Bunen (65) uit Eindhoven. Zaterdag 24 december staat rood omrand op zijn kalender. Dat is zijn laatste werkdag in de bewaakte fietsenstalling in Geldrop. Hij ziet er als een berg tegenop.

Bijna een halve eeuw werkte hij bij Ergon. Afgelopen juni kwam op zijn 65ste het onvermijdelijke pensioen. Bunen bleef aan, als vrijwilliger bij de gemeente Geldrop-Mierlo. Hij kon de stalling niet missen. ,,Ik was eigen baas."

Tranen
Zes weken terug kwam alsnog het onganse bericht: hij móest weg, in zijn plaats komt een ander. Tranen in zijn ogen. ,,Ik heb er heel veel moeite mee. Ik heb het gevoel dat ik aan de kant word gezet." Maar volgens een woordvoerder van de gemeente is daarvan geen sprake. "Hij heeft zelf aangegeven dat hij wil stoppen." Bunen blijft bij zijn standpunt. "Nee, nee, ik had nog jaren door gewild."

Een oudere dame loopt met haar fiets in de hand de stalling uit. Ze groet vriendelijk: ,,Bedankt weer en tot volgend jaar". Bunen mompelt onhoorbaar voor haar: ,,Tot volgend jaar…was dat maar waar."

Geldrop e.o.