Volledig scherm
Kader Abdolah

Kader Abdolah te gast bij literair café in Geldrop

GELDROP - Kader Abdolah is zondag 13 november te gast bij het literair café in Kasteelhoeve Geldrop. Hij vervangt Leon de Winter, die heeft afgezegd.

De Iraans-Nederlandse Abdolah werd in 1954 in Iran geboren, groeide daar op en studeerde er. Abdolah moest wegens zijn politieke activiteiten vluchten uit Iran en kwam op zijn 28e in Nederland terecht. In 1993 debuteerde hij met de verhalenbundel De Adelaars. Daarna volgden er meer boeken, zoals De meisjes en de partizanen en De reis van de lege flessen. Ook verwierf hij in 2011 faam. Toen schreef Abdolah het boekenweekgeschenk (De Kraai).

In het literair café, op Helze 8, gaat de schrijver van 14.00 tot 17.00 uur met de bezoekers in gesprek over zijn werk. Kaarten à 10 euro zijn online en bij boekhandel Van Grinsven (Korte Kerkstraat 11, Geldrop) verkrijgbaar.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Geldrop e.o.