Krantenbezorger vindt dode man op straat in Geldrop

video + updateGELDROP - Op de Bleekvelden in Geldrop is zaterdagochtend rond 04.30 uur een overleden man gevonden. Hij lag op straat, in de buurt van een bedrijfsverzamelgebouw. Tijdens het politie-onderzoek werden in een garagebox vlakbij tientallen jerrycans met chemicaliën gevonden. De politie gaat ervan uit dat de overleden man werkte in een drugslab

Volgens een politieman ter plaatse is de identiteit van de man inmiddels bekend. Het zou gaan om een Nederlandse man van middelbare leeftijd, die voorheen in Geldrop woonde. Hoe lang het drugslab in bedrijf is geweest, kon hij niet zeggen. 

Krantenbezorger

De man werd gevonden door krantenbezorger Gian Bakx, die rond 04.30 uur op de fiets naar het nabijgelegen krantenverdeelpunt onderweg was. Volgens Bakx leek het of de man nog leefde toen hij hem aantrof. ,,Ik meende zijn borstkas te zien bewegen", aldus Bakx. ,,Ik heb daarom ook niet het alarmnummer van de politie gebeld maar 0900." 

De man lag op straat, zonder zichtbare sporen van geweld, aldus Bakx (41). ,,Zijn broek hing op zijn enkels. Het leek erop of hij had  staan plassen en daarbij was gevallen, misschien wel door een teveel aan drank of drugs. Ik ben BHV'er en heb er direct een collega bij gehaald om de man eventueel te kunnen helpen, maar vermoedelijk was hij toen al overleden. Hij zag heel grauw." 

Geschrokken


In het bedrijfsverzamelgebouw op De Bleekvelden zijn diverse ondernemers gevestigd. Zij reageren geschrokken op de vondst van de dode man. Van activiteiten die mogelijk verband houden met een drugslab zeggen zij nooit iets gemerkt te hebben. "Maar er gebeuren hier in de buurt wel meer dingen."

Ook Coskun Pehlivan, werkzaam voor een autobedrijfje naast de rommelige ruimte waar het drugslab was ingericht, zegt nooit iets verdachts te hebben gezien, gehoord of geroken. De man die er  werkte en af en toe ook sliep -vermoedelijk de overledene- én diens partner kende hij redelijk goed. "Leuke mensen. Hij kwam ons weleens helpen", zegt Pehlivan.  

Omwonenden reageren verbaasd op de vondst van het lab in de loods, die door een brandgang gescheiden is van de achtertuinen van de woningen aan Ter Borghstraat. "Ik heb nooit iets verdachts gezien", zegt bewoonster Mirugia Den Haage. ,,Het blijft een aparte buurt. Door alles wat er gebeurd is de afgelopen jaren heeft ze geen goede naam gekregen. Maar het is er nog wel leuk wonen hoor." 

Drugs

De Bleekvelden is een straat op een industrieterreintje, in een onrustige buurt vlakbij de Ter Borghstraat. Niet één enkele huurder maar volledige families houden zich in de Geldropse buurt bezig met hennepkweek, betoogden de gemeente en de politie in oktober nog voor de Raad van State. Op adressen waar de politie binnenvalt en waar een hennepkwekerij blijkt te zitten, hangt wel opvallend vaak een cameraatje. Onlangs werd er nog een drugspand gesloten na de vondst van op een haar na drie kilo cocaïne.

Volledig scherm
Politie bij de Bleekvelden in Geldrop. © Rob Burg
Volledig scherm
De situatie aan de Bleekvelden in Geldrop, nadat daar een dode man is gevonden. © Rob Burg
Volledig scherm
Politie bij de Bleekvelden in Geldrop. © Rob Burg
Volledig scherm
Hulpdiensten bij de plaats waar de dode man is gevonden in Geldrop. © Bert Jansen