Volledig scherm
© Thinkstock

Laatste kans voor zwerver uit Geldrop

DEN BOSCH - Een kans, maar wel de laatste, krijgt dakloze Stefan D. (32) die voornamelijk in Geldrop rondhangt. Omdat hij daar voor de zoveelste keer een fiets zou hebben gestolen dreigt de veelplegersmaatregel, maar hij kan zich eerst melden bij de reclassering voor hulp.

De fietsdiefstal was vrij simpel. Toen in april een moeder met haar zoon naar de AH-supermarkt ging, vergat de jongen zijn fiets op slot te doen. Op camerabeelden zijn even later twee mannen te zien. Eentje gaat boodschappen doen, de andere slentert naar de fiets en haalt daar het sleuteltje uit het slot. Als zijn vriend weer naar buiten komt lopen ze weg, maar een paar minuten later komt de ene man terug, pakt de fiets en rijdt ermee weg.

Stefan D. zegt dat hij de fiets niet heeft gestolen maar volgens officier Schoo kan dat niet anders, want hij zei wel dat hij met een maat bij de supermarkt was. De beelden zijn wat vaag, maar drie agenten herkennen daar de man op.

Op fietsendiefstal staan geen hoge straffen, maar de verdachte is al jaren dakloos, heeft een flink strafblad en ondanks allerlei hulp krijgt hij zijn leven niet op orde. Maar, zo zien deskundigen, onlangs is zijn vader gestorven waar hij dagelijks nog een vorkje meeprikte en dat heeft hem aan het denken gezet. Die kans gunt Schoo hem, ze wil hem onder de hoede van de reclassering hebben maar als hij daar niet naar luistert moet hij wat haar betreft naar de speciale 'veelplegersbehandeling' die hem twee jaar van de straat houdt.

Geldrop e.o.