Volledig scherm

Middeleeuws vermaak op landgoed kasteel Geldrop

GELDROP - Op het landgoed van het kasteel Geldrop is het zondag 17 juli tijd voor Middeleeuws Vermaeck.

Het gratis jubileumfestival is onderdeel van de viering van de 400ste verjaardag van het kasteel aan de Mierloseweg. Er zijn tussen 11.00 en 17.00 uur diverse voorstellingen, demonstraties en spelen voor jong en oud.

Theater Mest laat bezoekers kennismaken met de (on)kunde van middeleeuwse genezing, mystieke voorwerpen, zeldzame relikwieën en bizarre schepsels. Het gezelschap Ontfanck Gheselle brengt middeleeuwse muziek op draailieren, doedelzakken, eenhandsfluiten en snarentrommen. Ook zijn er demonstraties zwaardvechten en krijgskunst en zijn een ganzehoedster, hoefsmid en bierbrouwer van de partij. Kinderen kunnen zeep maken en een kijkje nemen bij de kinderboerderij. Check voor meer info de website van het kasteel.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Geldrop e.o.