Volledig scherm
De Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps (GMC) © ED

Muzikaal vertier bij Cirque du GMC in Geldrop

GELDROP - Het hooggeëerd publiek werd zondagmiddag vermaakt met acrobatiek, goochelacts en uiteraard veel muziek. De Koninklijke Harmonie Geldrops Muziekcorps (GMC) trapte het jubileumjaar af met Cirque du GMC.

Er was veel en lang geoefend door de muzikanten van het GMC. Het was dan ook geen gangbaar concert voor het 130-jarige muziekkorps. Zitten de muzikanten bij concerten meestal stil op hun stoel geconcentreerd hun instrument te bespelen, nu werd er meer van ze gevraagd. Cirque du GMC was een jubileumconcert met muzikale grappen en grollen. 

Zo bleek dirigent Henk Mertens ineens via een app bestuurbaar te zijn. En dus moesten de muzikanten ineens sneller spelen, dan weer langzaam, dan weer opstaan, weer zitten en dat nog een aantal keren.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuwe wandelpaden ontsluiten Sang en Goorkens in Mierlo
    PREMIUM

    Nieuwe wandelpa­den ontsluiten Sang en Goorkens in Mierlo

    MIERLO - Twee nieuwe wandelpaden verbinden het centrum van Mierlo, via 'natuurparel' Sang en Goorkens, met de Strabrechtse Heide. ,,Ik kom hier graag", zegt Mieke Benders. De inwoonster van Mierlo wandelt door Sang en Goorkens, het natuurgebied ten zuiden van haar woonplaats. ,,Je hebt hier van alles wat", vervolgt ze. ,,Bos en hei. Het is het hele jaar door mooi. Toen ik nog een hond had kwam ik hier dagelijks, in elk geval tot de rand van het gebied. Maar ik heb mijn hond niet zo lang geleden laten inslapen. Nu wandel ik hier vooral als ik tijd heb en het mooi weer is."

Geldrop e.o.