Volledig scherm
© Thinkstock

Nog altijd geen contract over zwembad Geldrop

GELDROP-MIERLO - Wethouder Miranda Verdouw (SP) moet opnieuw om de tafel met Laco, eigenaar van zwembad De Smelen in Geldrop. Dat besloot de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo maandagavond. De raad vindt namelijk dat Verdouw in de onderhandelingen over verlenging van het contract met Laco onvoldoende resultaat heeft behaald.

De discussie over de toekomst van het zwembad in Geldrop loopt al jaren. Anderhalf jaar geleden stemde de raad in met opzegging van het aflopende contract, het vertrouwen in Laco was weg. Het bestaande contract liep 31 augustus af, maar beide partijen waren inmiddels weer met elkaar in onderhandeling.

De gemeenteraad wil nu onder andere dat de gemeente niet meer het volledige subsidiebedrag vooraf betaalt. De helft wordt overgemaakt als Laco een maatschappelijk verslag heeft ingeleverd en de gemeente dit voldoende vindt. Als Laco niet aan de criteria voldoet moet de gemeente de subsidie kunnen verlagen.

Het later uitbetalen van het tweede subsidiedeel is onacceptabel voor Laco, denkt wethouder Verdouw echter: "Dat zou een breekpunt kunnen zijn." Een schorsing van de vergadering bracht raad en college niet dichter tot elkaar.

Een nieuw contract is er nog niet, Verdouw gaat weer in gesprek met Laco.

Geldrop e.o.