Kitten Demy is een van de katjes die op straat dreigen te belanden.
Volledig scherm
Kitten Demy is een van de katjes die op straat dreigen te belanden. © Stichting Straatkat

Noodkreet Stichting Straatkat uit Geldrop: honderden kittens dreigen om te komen

GELDROP - 'We hebben echte pareltjes'. Met die slogan op Facebook probeert Stichting Straatkat uit Geldrop kittens aan de man te brengen. 

De reden achter de noodkreet is dat de gastgezinnen waar de stichting normaliter kittens onderbrengt vol zitten, omdat het aantal mensen dat een katje wil adopteren terugloopt. Kittens die niet worden geadopteerd, blijven bij de gastgezinnen die daardoor geen plek hebben voor nieuwe kittens. De vrijwilligers van de stichting kunnen zo minder katjes van straat halen dan ze wil, waardoor ze noodgedwongen op straat blijven rondzwerven.

TNR

De Stichting Straatkat haalt zwerfkittens op en geeft ze de zogenoemde TNR-behandeling. T staat voor trap (vangen), N voor neutralize (castreren) en R voor release (loslaten). Daarna gaan ze naar een gastgezin, waar de katjes kunnen wennen aan mensen en geschikt worden gemaakt voor adoptie.

Doel van de stichting is voorkomen dat er nog meer kittens op straat worden geboren. 'In de gemeentes waar door ons al even TNR gedaan wordt, krijgen we zelden nog melding van kittens', aldus de stichting op Facebook. 

De Stichting Straatkat zoekt niet alleen mensen die een kitten willen adopteren, maar ook gastgezinnen.

Een zwerfkatje adopteren of gastgezin worden? Neem contact op met stichtingstraatkat@gmail.com

Ivar is een gecastreerd katertje dat van spelen en knuffelen houdt. Een binnenkat, volgens de Stichting Straatkat.
Volledig scherm
Ivar is een gecastreerd katertje dat van spelen en knuffelen houdt. Een binnenkat, volgens de Stichting Straatkat. © Stichting Straatkat