Volledig scherm
© Thinkstock

Onroerende zaakbelasting Geldrop-Mierlo niet omhoog

GELDROP-MIERLO - Het gaat de gemeente Geldrop-Mierlo dit jaar financieel behoorlijk voor de wind en dus was het maandag tijdens de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad een beetje alsof Sinterklaas al in het land was.

Het leverde de burgers in ieder geval een klein financieel voordeeltje op; het plan om de onroerende zaakbelasting in 2017 en 2018 met één procent te verhogen bovenop de jaarlijkse inflatiecorrectie van 1,6 procent werd door een ruime meerderheid weggestemd. Ook het voornemen van het college van burgemeester en wethouders om de riool- en afvalstoffenheffing te verhogen gaat niet door. Verder krijgt het Centrum- en Lintenmanagement in Mierlo een eenmalige subsidie van 25.000 euro om maatregelen te treffen tegen de overlast van de werkzaamheden in het centrum van Mierlo. Ook voor de maatregelen bij de vervuilde Donjon-gracht in Geldrop komt op verzoek van CDA en DGG wat extra geld. 25.000 euro om precies te zijn.

Daarmee kan toch deels uitvoering worden gegeven aan het terugbrengen van de eendenpopulatie en het aanbrengen van waterplanten. Het lijkt er bovendien op dat het Weverijmusuem in Geldrop wat extra's kan verwachten. Het museum wil gaan verbeteren. De gemeenteraad wil dat het college uiterlijk in januari komt met een voorstel om daar een eenmalige subsidie voor te verstrekken.

De gemeenteraad vroeg verder unaniem meer aandacht voor activiteiten voor jongeren. Het college heeft de opdracht gekregen daar een onderzoek naar te starten. De begroting werd uiteindelijk unaniem aangenomen.

Geldrop e.o.