De open dag van Gezondheidsplein in Mierlo.
Volledig scherm
De open dag van Gezondheidsplein in Mierlo. © Vivianne van Bijsterveld

Open dag Gezondheidsplein in Mierlo

MIERLO - Zondag houdt Gezondheidsplein een open dag. Alle disciplines stellen hun deuren open om mensen kennis te laten maken met hun professie.

Wie over de Geldropseweg rijdt kan het pand van Gezondheidsplein Mierlo nauwelijks over het hoofd zien. Gevestigd in Luchen aan de Graspieper. Met brede school 't Schrijverke als overburen.

Het gebouw, een multifunctioneel centrum voor zorg en welzijn, werd in december 2015 opgeleverd. Het valt op door bijzondere vormgeving en het presenteert zich open en gastvrij in een groene omgeving.

Het pand is een initiatief van fysiotherapeuten Marc van den Ingh en Kees Jeurissen en biedt onderdak aan meerdere zorgdisciplines. Naast de praktijk Fysiotherapie Jeurissen & van den Ingh zijn Medinello revalidatie, osteopathie Maartje Baur, diëtiste Nicole Broeren, diëtiste Wendy da Silva, praktijk GIP (psychosociaal therapeuten), Natuurlijk Logopedie bij Mariska, podotherapie Pero en oefentherapie de Boer aangesloten.

Deuren open

Al deze disciplines stelden zondag hun deuren open om mensen kennis te laten maken met hun professie. Osteopaat Maartje Baur vertelt Laura (9), Freek (7) en Floor (6) van alles over het menselijk lichaam. Enthousiast maken de kinderen een puzzel van het menselijk lichaam. ,,Dit zijn de darmen. Die liggen boven de maag”, vertelt Laura. Floor vindt de puzzel best moeilijk, maar later wil ze toch heel graag kinderdokter worden, vertelt ze.

Marc van den Ingh vertelt het geïnteresseerde publiek enthousiast over het gezondheidscentrum. ,,Deze open dag is een prima manier om eens laagdrempelig kennis te komen maken met alle disciplines en hoe wij samenwerken.” Dat beamen ook de fysiotherapeuten Inge, Pauline, Remco en Erik die in de revalidatie- en fitnessruimte de gasten opvangen. ,,Mensen kunnen eens rustig rondkijken en vragen stellen, zonder dat er per se een hulpvraag aan vooraf gaat.”

Er worden verschillende presentaties gehouden, die druk bezocht worden. Over artrose, over slaapproblemen en hypersensitiviteit, en over proeven voor kinderen. Ook is er een programma over chronische pijn.

Aan de kinderen wordt zeker ook gedacht. Zij kunnen zich laten schminken of ze kunnen zich uitleven op het springkussen. Nina (7) en haar broertje Pepijn (10) vinden het te koud om op het springkussen te spelen, maar genieten van een spannende speurtocht. In iedere behandelruimte is er een opdracht waarmee ze een letter kunnen verdienen om uiteindelijk een zin te vormen.

Ze vragen hulp aan Mieke Pero van Podotherapie Pero. De vraag: ‘Wat is de gulden doorsnede van de voet?’ werpt heel wat vragen bij hun op. ,,Wat is een gulden snede? Wat is het goede antwoord?” Geduldig legt Pero de kinderen uit dat de lengte van een voet gelijk is aan de omtrek van de voorvoet.

Linda Royackers van Kinderoefentherapie boeit de kinderen met haar uitleg over slapen. ,,Hoeveel slaap denken jullie dat je nodig hebt? En hoe komt het dat je soms niet lekker kunt slapen?”

Bij diëtiste Nicole Broeren kunnen de kinderen raden hoeveel suikerklontjes er in een pakje jus d’orange zitten. Freek heeft de laatste vraag goed en rent met zijn goede antwoorden naar de balie. ,,Daarr ligt een cadeautje voor me klaar”, zegt hij met een grote grijns. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement