Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof

Oplossing scholenruzie Geldrop: leerlingen tijdelijk naar lokaal in andere school

GELDROP-MIERLO - Leerlingen van groep 8 van de Regenboogschool in Geldrop krijgen de rest van het schooljaar les in een lokaal van basisschool De Ganzenbloem in een andere wijk in Geldrop.


De leerlingen gaan in de ochtend naar De Ganzebloem voor technische vakken als rekenen en taal. 's Middags komen ze terug op hun eigen school voor lessen in bijvoorbeeld handvaardigheid en gym.

Vervoer
Voor die oplossing heeeft het Geldropse schoolbestuur Het Nut gekozen in het conflict met schoolbestuur Eenbes over een leslokaal in brede school De Coevering. Ouders van leerlingen in groep 8 van De Regenboog zijn maandagavond geïnformeerd. De oplossing is opmerkelijk te noemen gezien de relatief grote afstand - 3 kilometer - tussen de 2 scholen. Het Nut is daarom van plan vervoer te regelen voor de kinderen.

Partytent
Het conflict tussen Het Nut en Eenbes draait om de vraag of De Regenboog gezien de leerlingenaantallen recht heeft op een extra lokaal in brede school De Coevering. De Regenboogschool zit samen met Eenbesbasisschool De Branding in dat gebouw. De Branding zou dat lokaal af moeten staan.
Eenbes is het daar echter niet mee eens. En tussenkomst van de gemeente en de voorzieningenrechter boden geen soelaas. Leerlingen van groep 8 van De Regenboog krijgen daarom al sinds het begin van het schooljaar les in een partytent in de aula.

Ganzebloem
Maar vanaf 31 oktober gaan ze dus naar de Ganzebloem. Deze school van Het Nut heeft nog een lokaal over. De schoolbesturen en gemeente hebben voor deze oplossing gekozen omdat ze concluderen dat een oplossing in brede school De Coevering zelf op korte termijn niet voor handen is.
In het voorjaar gaat de gemeente weer met de schoolbesturen in overleg over hun huisvestingsbehoefte.

Geldrop e.o.