Volledig scherm
Philip Crozier tijdens de voorbereidingen van zijn concert zaterdagmiddag in de Brigidakerk in Geldrop. © Bert Jansen

Organist Philip Crozier roemt akoestiek tijdens Brigida Concerten Geldrop

GELDROP - "Een mooi orgel, een fijn dorp met gastvrije mensen en de prima akoestiek van de Brigadakerk", zijn volgens de gerenommeerde organist Philip Crozier uit Montreal de belangrijkste redenen naar Geldrop te komen.

De in het Engelse Preston geboren en sinds 1984 in Canada wonende muzikant gaf zaterdag een succesvolle uitvoering in de reeks Brigida Concerten. Dit als onderdeel van zijn Europese tour. De over de hele wereld spelende Crozier speelt graag op het Vollebregt-Smitsorgel in de Geldropse kerk. Sinds 2008 geeft hij er elke twee jaar een uitvoering.

Philip Crozier: "Het kerkgebouw vormt een soort laan voor het orgelgeluid en laat het instrument nog beter klinken. Dit zorgt voor een volle en diepe klank. Het is een relatief klein instrument, maar met een breed scala aan klankkleuren waarmee ik subtiele variaties kan spelen. Dat betekent dat het geschikt is voor een groot repertoire van klassiek tot modern."

Lees alles over het concert in het ED van maandag of via onze digitale krant.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Geldrop e.o.