Volledig scherm
Olga Schouten (links) en Liezet Smit voeren zwerfkatten in de tuin van John Schriks in Geldrop. foto Kees Martens

Overlast in achtertuinen door zwerfkatten Geldrop

GELDROP - In delen van Geldrop loopt het aantal zwerfkatten uit de hand. De gemeente doet onderzoek, maar bewoners weten genoeg. "Ik kan de tuindeur niet open doen."

Wie niet beter weet, denkt dat het gezin van John Schriks erg dol op katten is. Vanuit de woonkamer zijn zo drie, vier poezen en katers te zien in de achtertuin. De diertjes liggen lekker lui op het terras, snuffelen onder de carport en verkennen zelfs de laadbak van de Studebaker uit 1959 die Schriks opknapt.

Maar de familie Schriks hééft zelf geen katten; het zijn allemaal zwerfdieren. "Ik hou best van katten, maar dit wordt echt te gek", zegt de Geldroppenaar die aan het Bogardeind woont. Sinds een jaar of twee ziet hij steeds vaker de diertjes in zijn tuin snuffelen. En nestjes maken. Leuk, maar inmiddels geeft het overlast. "Ze rennen over het plat dak en in de zomer kan ik deuren niet openzetten. Ik zet vuilniszakken voortaan in de schuur, want ze krabben die open. Intussen voer ik ze maar af en toe, anders komen ze zelf eten halen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement