Volledig scherm
© Bert Jansen

Overvaller tankstation Geldrop overgoot zich eerder met benzine

GELDROP - De 23-jarige Eindhovenaar die zaterdag het Avia-tankstation in Geldrop overviel en daarna in de zaak rustig een drankje nuttigde, zocht de aandacht van hulpverleners. Dat bevestigt de politie. De jongeman haalde vorig jaar ook al een rare stunt uit bij hetzelfde tankstation aan de Laan der Vier Heemskinderen.

Op vrijdag 19 februari 2016 ziet een medewerkster hoe een jongeman de slang van een benzinepomp pakt. Ze denkt eerst nog dat hij een jerrycan gaat vullen. maar de man knijpt in het handvat en overgiet zichzelf met brandstof. Snel zet ze alle apparatuur uit, sluit de toegangsdeur en belt de politie. Die pakt de man enkele minuten later ongedeerd op.

Afgelopen zaterdag aan het einde van de ochtend bezorgt hij opnieuw een medewerkster de schrik van haar leven. Hij stapt het tankstation binnen en loopt door een deur naast de balie direct naar de kassa. Daar draagt hij de geschrokken, jonge medewerkster op geld te pakken. Een klant die al in de zaak was, heeft niet door dat er een overval plaatsvindt en verlaat het tankstation. De overvaller pakt ondertussen het geld van het meisje aan. Maar vervolgens vlucht hij niet. In plaats daarvan steekt de jongen een sigaret op en pakt een blikje chocomel. 'Bel de politie maar', zegt hij tegen het huilende meisje achter de balie. Een man die het tankstation binnen wil lopen, krijgt te horen dat hij moet vertrekken. ,Ga maar weg. Ik ben bezig met een overval', zou hij volgens een medewerkster hebben gezegd. De gewaarschuwde politie is binnen minuten ter plaatse. Bij het zien van de eerste agenten - met getrokken vuurwapens - loopt de overvaller meteen naar buiten, knielt en laat zich aanhouden.

De jonge medewerkster is volgens collega's flink van de kaart door het voorval. ,,Sommige mensen vroegen verbaasd of ze het geld zomaar had meegegeven. Die hebben niet door wat voor een impact zoiets heeft", zegt een collega. De verdachte Eindhovenaar wordt woensdag voorgeleid.

Geldrop e.o.