Volledig scherm
Een optreden in 2007 op het Molenplein in Mierlo. Toen nog op het oude podium. © Rene Manders

Plan buitenpodium voor Mierlo is klaar

MIERLO - Verenigingen in Geldrop en Mierlo kunnen vanaf volgend jaar optreden op een verrijdbaar, overdekt buitenpodium.  

Dat verwacht Bram Bosschers, voorzitter van het bestuur van de gemeenschapshuizen 't Patronaat en Loesje in Mierlo. ,,We hopen dat we op korte termijn toestemming krijgen van de gemeente om het podium te kopen. Er is nu echt haast geboden, anders zijn we te laat om een programmering voor volgend jaar te maken". 

Brand

Plannen voor zo'n podium zijn er al jaren. Eigenlijk al sinds 2008 toen een verrijdbaar paviljoen bij een brand in een gemeentelijke loods verloren ging. Dat paviljoen werd regelmatig gebruikt voor optredens op het Mierlose Molenplein.  Volgens Busschers is financiering van een nieuw podium financieel geen probleem. Zo'n 90.000 euro aan verzekeringsgeld ligt bij de gemeente nog op de plank en voor dat bedrag kan een overdekt podium van 60 vierkante meter aangeschaft worden. 

Kartrekkers

Maar er moet toch gemeentelijk geld bij: tussen de 15.000 en 20.000 euro per jaar. Onder meer voor onderhoud en stalling. Voor de programmering is een groepje vrijwilligers bijeen gebracht. Bram Busschers en Marcel Louwers van JaZZ met Pit zijn de kartrekkers. 

Het is de bedoeling dat er in de zomerperiode eens per twee weken optredens zijn op het podium. Dat kan op verschillende plekken zijn in het centrum van Mierlo of bij evenementen. Het podium is vooral bedoeld voor het eigen verenigingsleven. Ook in Geldrop kan het gebruikt worden.