Volledig scherm
© Thinkstock

Plan voor jongerenraad in Geldrop-Mierlo

GELDROP-MIERLO - De GroenLinks-fractie in Geldrop-Mierlo stelt voor om een jongerenraad op te richten in de gemeente. "De betrokkenheid van burgers bij politiek kan beter", zegt GroenLinks-fractievoorzitter Rob van Otterdijk over waarom hij met het plan komt.

Van Otterdijk beaamt dat dat voor een groot deel aan de politiek zelf ligt, maar zo'n jongerenraad zou volgens hem wel bij kunnen dragen aan de oplossing. "Het begint bij jongeren", zegt hij. "Hun politieke betrokkenheid en kennis is gering. Om het democratisch proces voor de toekomst te waarborgen, is het belangrijk jongeren er nu bij te betrekken." Van Otterdijk heeft bovendien ook een educatief doel voor ogen: mensen leren over hoe het politieke proces in elkaar steekt.

Maar wil het een succes worden, moeten jongeren er wel wat aan hebben. "Je kunt er bijvoorbeeld excursies aan koppelen naar de Tweede Kamer, of gesprekken met politici. Zaken waar ze bijvoorbeeld in profielwerkstukken voor school nog wat aan hebben", aldus de fractievoorzitter.

Van Otterdijk bespreekt zijn plan volgende week dinsdag tijdens de leefkamer met de andere fracties in de gemeenteraad.

Geldrop e.o.