Volledig scherm
© Thinkstock

Plan voor landgoed in Mierlo valt slecht

MIERLO - Te mager, te weinig ambitieus en te weinig draagvlak van omwonenden, zo oordeelt de gemeente Geldrop-Mierlo over de plannen van een Mierlonaar om op zijn perceel aan de Eendenpoel een landgoed te realiseren. De gemeente weigert hiervoor groen licht te geven, maar maandag hoopt de bewoner in kwestie - H. Adriaans - alsnog zijn gelijk te halen via de bezwaarschriftencommissie.

Het idee van het landgoed in het Mierlose buitengebied kwam aan het licht toen Adriaans begin 2016 akkoord ging met een grondruil met Waterschap Aa en Maas.

Het waterschap krijgt hierdoor gronden die het wil gebruiken voor onder meer het verder inrichten van natuurgebied Sang en Goorkens. Adriaans krijgt er een landbouwperceel bij het Voortje voor terug.

De gemeente liet, na de plannen te hebben getoetst aan het bestemmingsplan en de provinciale landgoedenregeling, in een raadsinformatiebrief al snel weten weinig in de plannen voor het landgoed te zien.

Geldrop-Mierlo staat daarin niet alleen. Zeven van twaalf gevraagde omwonenden stemden niet in met de plannen. Ook inhoudelijk was er kritiek.

Geldrop e.o.