Volledig scherm
Doorzoeking bij een van de woningen aan de Fleskensstraat in Geldrop. © Bert Jansen

Politie rijdt hondje dood bij drugsactie in Geldrop

GELDROP - Een hondje is woensdagmorgen overleden nadat het dier werd aangereden door een politieauto. Het ongeluk gebeurde tijdens de grootschalige drugsactie in Geldrop

Volgens agenten zag het dier woensdagmorgen kans uit de woning te ontsnappen, toen iemand daar werd aangehouden. "Het hondje rende de straat op en werd helaas aangereden door een van onze politieauto's en overleed", meldt de politie op Facebook

Drugsactie

De politie hield woensdagochtend rond 06.00 uur vijf verdachten aan in verband met een onderzoek naar de handel in chemicaliën en verdovende middelen. Vier verdachte mannen van 57, 52, 41 en 28 jaar komen uit Geldrop. De vijfde verdachte (27) woont in Venlo.

De invallen vonden onder meer plaats op vier adressen in de Fleskensstraat en de Ter Borghstraat, gelegen in de Geldropse wijk Braakhuizen-Zuid. Huizen en voertuigen werden doorzocht. In beide straten zijn twee personen aangehouden. Drie mannen zijn vermoedelijk familieleden van elkaar, de vierde verdachte zou een zakencompagnon zijn. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twee jaar natuurstudie voor vrijwilligersbaan als IVN-gids
    PREMIUM

    Twee jaar natuurstu­die voor vrijwilli­gers­baan als IVN-gids

    GELDROP - Natuurgids word je niet zomaar, daar gaat een opleiding van twee jaar aan vooraf. ,,Veel zelfstudie en daarnaast elke twee weken een woensdagavond en op zaterdag excursie in het veld", vertelt Willemjan van Laarhoven (39) uit Heeze. Hij is een van de 27 cursisten die de Natuurgidsenopleiding van IVN heeft afgerond. ,,En dat is nog maar de basis van waaruit je verder leert", vult Anja Thomassen (64) aan. De Eindhovense is net begonnen als gids bij IVN-Geldrop.

Geldrop e.o.