Volledig scherm
© Thinkstock

Raadslid Peter Looijmans stopt in Geldrop-Mierlo

GELDROP-MIERLO - Peter Looijmans stopt als gemeenteraadslid in Geldrop-Mierlo. De DGG-er kan zijn raadswerk niet combineren met zijn nieuwe baan.

Looijmans maakte in totaal ruim tien jaar deel uit van de gemeenteraad. In 2010 was hij nog lijsttrekker van Onafhankelijk Geldrop-Mierlo (OGM). Die lokale partij haalde vier zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010.

Na vier jaar stopte OGM. Peter Looijmans maakte samen met Dirk van Weert de overstap naar DGG. Sinds 2014 is Looijmans raadslid namens DGG. In een brief aan leden van de DGG schrijft Looijmans er trots op te zijn dat hij heeft bijgedragen aan het opheffen van de lokale politieke versnippering in Geldrop-Mierlo. “De gemeente is niet gebaat bij een groot aantal kleine partijen, het is beter om met een lokale Geldropse partij een groot blok te vormen”, zei de Geldroppenaar in 2013 over het stoppen van OGM.

Teleurstellend vindt Looijmans de coalitiebreuk van eerder dit jaar. De wijze waarop SP en CDA de DGG uit de coalitie heeft gezet noemt Looijmans beschamend. Het gebrek aan goede uitgaansgelegenheden voor jongeren in Geldrop is voor hem ook een teleurstelling.

Geboren en getogen Geldroppenaar Looijmans heeft onlangs een baan aanvaard bij het Wit Gele Kruis Oost-Vlaanderen in Gent. Hij zegt zijn nieuwe baan niet te kunnen combineren met het gemeenteraadswerk.

Beoogd opvolger van Looijmans binnen de DGG-fractie is Frits van den Eijnden.

Geldrop e.o.