Volledig scherm
Regenboogvlag wordt gehesen in Geldrop © Ton van de Meulenhof

Regenboogvlag eindelijk in top in Geldrop-Mierlo (video)

GELDROP-MIERLO - Na drie jaar lobbyen was het dinsdagochtend eindelijk zover. De regenboogvlag hangt in de in top voor het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo.

SP-Wethouder Miranda Verdouw sprak van een ‘historisch moment voor Geldrop-Mierlo’. Zij hees samen met de initiatiefnemer van het vlaggenvoorstel - GroenLinks-raadslid Niek Engbers - de regenboogvlag. Helaas was er van enig windje geen sprake, zodat de vlag meer op een kleurrijke hangende vaatdoek leek dan als een fier wapperend symbool voor de acceptatie van homo’s en lesbiennes.

Coming-Outdag -11 oktober- wordt landelijk gevierd ter bevordering van de sociale acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Volgens het COC hijst een recordaantal van 130 gemeenten vandaag de regenboogvlag. Dat is overigens slechts één-op-drie gemeenten.

In Geldrop werd het hijsen van de regenboogvlag jaren gedwarsboomd onder het mom van vlaggeninstructies van de overheid

Na ruim drie jaar lobbyen was het dinsdagochtend eindelijk zover. De regenboogvlag hangt op Coming-Outdag in de in top voor het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo.
  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Geldrop e.o.