Volledig scherm
© thinkstock

Sarongs, appelflappen en hoog bezoek in Geldrop

GELDROP - De geur van versgebakken appelflappen mengt zich met de heerlijkste Indonesische etensluchtjes. "Het ruikt hier op maandagen al weken lang alsof je in een toko bent", zegt Bernie Kooistra, directrice van basisschool St. Jozef, lachend.

De twee groepen acht van de school zijn namelijk bezig met een project over Indonesië. Koken, dansen, geschiedenis, taal, natuur: het kwam allemaal aan bod.

Het enthousiasme was zo groot dat het project steeds groter werd. Zo groot dat de ambassadeur van Indonesië maandag zelfs een kijkje kwam nemen. Hulpouder Woutri Bax is daar min of meer de oorzaak van. Zij kwam in contact met een Eindhovense die aan Indonesië-promotie doet. Via haar ontmoette Bax de ambassadeur tijdens een evenement in Rotterdam en van het één kwam het ander.

Meester Maikel Krikke legt uit hoe hij en zijn collega Maarten Meeuws zochten naar een onderwerp waarmee ze in projectvorm aan de slag konden. "We wilden iets met koken en bij geschiedenis ging het over Indonesië, dus vandaar."

De Indonesische ambassadeur vertelt dat hij dit soort projecten belangrijk vindt. "Het gaat over cultuur en gezien de recente gebeurtenissen en conflicten in de wereld is het belangrijk dat er wederzijds begrip is voor elkaar's cultuur."

Geldrop e.o.