Volledig scherm
De optocht van Geldrop. © Martin de Bruijne

Sfeervolle Lappegatse optocht in Geldrop

GELDROP - Erg lang was de optocht niet in Lappegat, sfeervol wel. De traditionele deelnemers lieten zich weer van hun beste kant zien, deelnemers van buiten Geldrop waren er dit jaar niet.

De route van de Lappegatse Carnavalsoptocht was dit jaar iets aangepast. Belangrijke redenen zijn de centrumplannen. Het centrum van Geldrop wordt opgeknapt. De Korte Kerkstraat is vorig jaar heringericht en dat maakt het voor de carnavalsstoet lastig om doorheen te komen. Met een stukje Bogardeind en Langstraat ging de optocht deels door het centrum.

De Geldropse carnavalsverenigingen waren dit jaar allemaal weer van de partij. Met voorop het Stadsprinscomité en De Geldropse Jagers aan het einde van de stoet. De Doorzetters, De Broakese Karnavalszotten en de jeugd van JCV De Dreevers lieten zich allemaal weer zien. De grootste en meest indrukwekkende groep was opnieuw CC Supermanstam. Bijna ieder jaar stelen ze de show in Geldrop met hun creatie en dat was dit jaar niet anders. Goed Zat had ook weer veel energie gestoken in een opvallende creatie.

Uitslag:

Individuelen/duo's

1e prijs A.van Haaren

Grote loopgroepen

3de prijs GMC

2de prijs De Doorzetters

1ste prijs Geldrop in Beeld

Wagens

3de prijs Broakese Zotten

2de prijs Goed Zat

1ste prijs Supermanstam

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement