Volledig scherm
© Thinkstock

Steun voor Geldrop-Mierloos plan schuldhulp

GELDROP - MIERLO - Mensen met beginnende schulden zo snel mogelijk proberen te helpen. Geldrop-Mierlo wil zo vroeg mogelijk mogelijke wanbetalers ‘signaleren’.

Het plan van de gemeente om snel mensen met schuldproblemen te helpen, krijgt brede steun van de politiek in Geldrop-Mierlo, al zijn er wel zorgen over de privacy.

Het idee is eenvoudig. Door inwoners van Geldrop-Mierlo al bij beginnende schulden te benaderen en hulp te bieden, kunnen grotere problemen worden voorkomen. Middels ‘vroegsignalering’ moeten woningbouwcorporaties, belastingdienst, zorgverzekeraars en energieleveranciers doorgeven aan de gemeente bij wie zich betalingsachterstanden aan het vormen zijn.

Bezoek 

De gemeentelijke dienst CMD gaat vervolgens bij de mensen op bezoek. De begeleiding is overigens altijd op vrijwillige basis.

De volledige gemeenteraad staat achter het plan, zo bleek bij een commissievergadering. ,,Belangrijk voor onze burgers en voor de gemeente”, gaf Paul Elsendoorn (PvdA) aan. Andere partijen lieten zich in soortgelijke bewoordingen uit. Wethouder Marc Jeucken is tevreden over het voorliggende plan. ,,Hiermee lopen we behoorlijk voorop.”

Bij de meeste partijen zijn er wel zorgen over de privacy. Volgens Jeucken is er heel nauwkeurig gekeken naar de wetgeving. ,,Dit is een heel solide plan, een basis om mensen vroeg te helpen”, stelt de wethouder. In de raadsvergadering van 28 mei valt het besluit.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement