Volledig scherm
Joek weer een maand open voordat het gesloopt wordt . Jeroen Janssen (r) en Sander Waterschoot zijn de initiatiefnemers. Foto Jurriaan Balke

Stichting KommuS blaast nieuw leven in Joek-pand Geldrop

GELDROP - Wie de naam 'Joek' laat vallen in Geldrop en omstreken, heeft binnen no-time een spervuur aan anekdotes te pakken.

Ondanks dat het jongerencentrum zes jaar geleden verdween, zijn de herinneringen nog vers. Reden genoeg voor Stichting KommuS om nog één keer alles uit de kast te halen.

Sander Waterschoot (40) en Jeroen Janssen (36) van Stichting KommuS uit Geldrop zijn de initiatiefnemers van Facebookpagina 'Joek Moet'. Woensdag zaten zij bij wethouder Hoekman om te praten over de mogelijkheden om het oude Joek-pand nog een keer te gebruiken voordat het gesloopt wordt. Het uitgangspunt van Stichting KommuS is om het pand in september de hele maand te gebruiken voor uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. "We hebben genoeg ideeën, onder andere voor een grote reünie."

Wel moet het gebouw flink onder handen worden genomen om het veiliger en gebruiksvriendelijk te maken. Zo moeten er brandblussers worden opgehangen en vraagt het water en licht om aandacht.

De geplande sloop is een onzekere factor. "Er bestaat een kans dat de gemeente het pand eerder sloopt dan oktober wat nu het streven is, maar daarover gaan we nog in gesprek met de burgemeester."