Tattoo Joey uit Geldrop: geen verpleger maar tatoeëerder
GELDROP - Het aantal tattooshops in Nederland is in acht jaar tijd ruim verdubbeld. Desondanks heeft Joey Boon een wachttijd van één tot twee jaar.
Op de parkeerplaats van winkelcentrum Coevering in Geldrop komt een imposante Dodge Ram voorgereden. Wanneer het portier van de Amerikaanse bolide open slaat, stapt Joey Boon (25) uit, beter bekend als Tattoo Joey. Uitzonderlijk populair als tatoeëerder. Tot 2020 volgeboekt.
Pas in 2019 kunnen geïnteresseerden weer aankloppen voor een afspraak. "Voor een nuchtere gast als ik is het soms best lastig. Mensen van over heel de wereld willen hier een tattoo laten zetten. Ik voel die druk wel", vertelt Boon, zonder arrogant over te komen. Zijn snelle opkomst als geliefd tatoeëerder is opmerkelijk. Nog geen zes jaar geleden struinde de geboren Geldroppenaar aan de Eindhovense Sterrenlaan van leslokaal naar leslokaal. Verpleger worden, dat was het doel. "Op het ROC ging het allemaal prima, maar ik besloot mijn zinnen te zetten op een carrière als tatoeëerder. Dus werden de plannen omgegooid", klinkt het vastberaden.
Aan enige ervaring geen gebrek, want Boon schafte een decennium geleden voor zeven tientjes een plug-and-play tattookitje aan. De grote vuurdoop doorstond hij bij z'n vader, bij wie hij een samoerai op het onderbeen tatoeëerde. "Het resultaat viel blijkbaar niet tegen. Pa deelde de foto's en binnen een mum van tijd vroegen meer mensen me." Zo begon het balletje te rollen.
Voor een nuchtere gast als ik is het soms best lastig. Mensen van over heel de wereld willen hier een tattoo laten zetten. Ik voel die druk wel.
In de zomer van 2012 kon hij voor een vriendenprijsje een bovenverdieping huren in Nuenen. Daar werden de eerste 'betaalde plaatjes' op tal van ledematen geplaatst. Inmiddels heeft hij zijn eigen tattooshop in winkelcentrum Coevering, waar naast hem nog eens vijf 'artiesten' aan het werk zijn. Zij huren een stoel, een gangbaar concept in tattoeagezaken. Ieder werkt voor zichzelf met z'n eigen specialisme.
Portretten
Dé tak van sport van Boon is fotorealisme. Als hij wat kiekjes op zijn Instagrampagina toont, wordt duidelijk waarom. Akelig gedetailleerde portretten passeren de revue. "De kunst is om het haarscherp op de huid te krijgen. Met schilderen kun je er overheen blijven gaan, op huid niet. Het blijft een levend orgaan, hè."
De populariteit neemt volgens Boon alleen maar toe. Hij durft te stellen dat 'de halve mensheid' over tien jaar een tatoeage heeft. En zo lift hij mee met het succes. Ook is hij bezig met het opzetten van een verzorgingsproductenlijn, met onder andere zalfjes. En komt er een kledinglijn die volgens Boon bestaat uit nette en mooie tricotjes, 'geen half werk'.
Bovendien verandert de naam van de zaak binnenkort in Inglourious Basterds, vernoemd naar de Tarantino-film. Zo blijft de man, die ruim 200.000 volgers op Facebook heeft, lekker aan de gang. "Ik wil de spanning er graag in houden", besluit hij.
Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer