Volledig scherm
© Thinkstock

Thema-avond Geldrop over systeem zon, aarde en maan

GELDROP - Een juniorenavond met als thema 'Het systeem zon, aarde en maan' staat op vrijdag 9 december op de agenda bij sterrenwacht Strabrecht.

Bezoekers van 9 tot en met 13 jaar en hun begeleiders krijgen informatie over onder meer planeten, eb en vloed en de beweging van de aarde om de zon. Bij onbewolkt weer kunnen de bezoekers met de computergestuurde telescoop naar de maan turen.

De entreeprijs is 2 euro voor volwassenen, 1 euro voor het eerste kind en 50 eurocent voor een eventueel tweede kind. De informatieve sessie bij de sterrenwacht op Grote Bos 2 duurt van 19.30 tot 21.00 uur, meer info is te vinden op de website van Strabrecht.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Geldrop e.o.