Volledig scherm
© Thinkstock

Toekomst wijkgebouwen Geldrop-Mierlo nog ongewis

GELDROP-MIERLO - De toekomst van verschillende wijkgebouwen en buurthuizen in Geldrop-Mierlo blijft voorlopig nog even ongewis. Het college van burgemeester en wethouders wil een aantal gemeentelijke gebouwen verkopen, wat de gemeenteraad hiervan denkt is nog niet duidelijk. Raadsleden spraken maandag in de Ruimtekamer over de nota Strategisch beheer maatschappelijk vastgoed Geldrop-Mierlo.

Volgens dit plan zouden onder meer om De Twern, De Borgh, het gebouw aan Tournooiveld 10 (waar onder meer Gered Gereedschap en De Sprong onderdak hebben) en jongerencentrum The Lounge in de verkoop kunnen.

Maar tijdens de discussie maandagavond mocht het volgens wethouder Renée Hoekman nadrukkelijk niet gaan over specifieke gebouwen. "Het gaat nu alleen om de strategie", legde ze naderhand uit. "We gaan de komende tijd met de gebruikers van de verschillende panden in overleg. De conclusie kan dan ook heus nog zijn dat een gebouw zo belangrijk is voor bijvoorbeeld de samenhang in een wijk dat we het aan moeten houden."

Bovendien, zo bezweert ze, is het uiteindelijk de gemeenteraad die het laatste woord heeft over elk afzonderlijk voorstel tot verkoop.

Op maandag 31 oktober neemt de gemeenteraad een besluit over de nota.

Geldrop e.o.