Volledig scherm
© Thinkstock

Turkse stichting Geldrop naar Dienstencentrum

GELDROP - De kogel lijkt door de kerk voor de Turkse Multiculturele Stichting Geldrop-Mierlo (TMSG): het college van burgemeester en wethouders wil het Dienstencentrum aan het St. Jozefplein in Geldrop ruilen voor het pand van TMSG aan de Bleekvelden. TMSG krijgt daarmee eindelijk een eigen ontmoetingsruimte.

De ruil heeft wel fikse consequenties voor de verenigingen en organisaties die nu in het Dienstencentrum huizen. Zij zullen elders onderdak moeten krijgen. Met de ruil zou eindelijk een einde komen aan de discussie rond TMSG. De organisatie strijdt al sinds de jaren tachtig voor een eigen plek voor de grote Turkse gemeenschap die Geldrop rijk is, maar kwam er maar niet uit met de gemeente.

In 2012 kocht TMSG het pand aan de Bleekvelden, maar daar ligt een bedrijfsbestemming op en de gemeente wilde niet meewerken aan een wijziging.

De gemeenteraad heeft toen echter wel de opdracht aan het college gegeven om te onderzoeken of het mogelijk is een pand in eigendom van de gemeente te ruilen met het pand van TMSG. Dat onderzoek is nu afgerond. "Het Dienstencentrum komt daarbij als beste uit de bus", zegt verantwoordelijk wethouder Marc Jeucken (CDA). "Maar het is niet gezegd dat het daarmee ook gebeurt. Het is nu aan de gemeenteraad om een besluit te nemen."

.

Geldrop e.o.