Volledig scherm
© Lars Smook

Twee vrouwen opgepakt na vondst hennepkwekerij in Geldrop

GELDROP - De politie heeft vrijdagochtend twee vrouwen opgepakt nadat agenten in een schuur bij een woning aan de Baron van Tuyll van Serooskerkenstraat in Geldrop een hennepkwekerij ontdekten.

In de kwekerij stonden ongeveer 200 planten. De vrouwen waren bezig om de hennep te knippen toen de politie vrijdag rond 10.00 uur aan de deur stond. Het gaat om een 28-jarige vrouw uit Valkenswaard en een 47-jarige vrouw zonder bekend woonadres. Het duo is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De hoofdbewoner van het pand in Geldrop wordt gehoord als verdachte. Alle planten en de aanwezige apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Geldrop e.o.