Volledig scherm
De Huis-naar-Kluis-loop is voor zowel hardlopers, wandelaars als 'nordic walkers'.

Van-Huis-naar-Kluis loop Mierlo voor iedereen toegankelijk

MIERLO - Wandelaars, hardlopers en 'nordic walkers' kunnen zich tot en met woensdag 7 december inschrijven voor de van-Huis-naar-Kluis loop van zaterdag 17 december.

Lopersgroep Mierlo (LGM) heeft routes uitgezet van 7, 14 en 21 kilometer, de vereniging verwelkomt dit jaar ook niet-leden. Vanuit het verzamelpunt bij sporthal De Weijer, Heer van Scherpenzeelweg 22, worden deelnemers naar de start gebracht, er zijn verschillende starttijden en -locaties. Via bos en heide komen deelnemers uiteindelijk uit bij de Achelse Kluis. Het inschrijfgeld voor leden is 6 euro, niet leden betalen 10 euro. Een touringcar brengt de deelnemers om 16.30 uur terug naar de startplek in Mierlo. Inschrijven kan door een e-mail te sturen met daarin naam, adres, telefoonnummer, de afstand en of de inschrijving als wandelaar, 'nordic walker' of hardloper is. Meer info is te vinden op de website van het evenement.

De van-Huis-naar-Kluis loop is geen wedstrijd. Het motto is ‘Samen van Huis, Samen naar de Kluis’; deelnemers blijven in groepjes bij elkaar.

Geldrop e.o.