Volledig scherm
Lunch voor eenzamen bij Albert Heijn in Mierlo. © Vivianne van Bijsterveld

Verbindende buurtlunch voor eenzamen in Albert Heijn Mierlo

MIERLO - Druk was het niet maandag, tijdens de lunch voor eenzamen die Amicazorg in samenwerking met Albert Heijn Mierlo van 12.00 tot 13.00 uur organiseerde. Daarom nodigde de organisatie winkelend publiek ter plekke uit om gerust plaats te nemen aan de rijkelijk gevulde lunchtafel.

De buurtlunch voor eenzamen in Albert Heijn Mierlo vond plaats in het kader van de nationale Week tegen Eenzaamheid, van 21 september tot en met 1 oktober. De week wordt voor de achtste keer georganiseerd door Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid. Thema van de Week tegen Eenzaamheid 2017 is: ‘Kom erbij!’

Bijdrage

,,Met deze samenwerking willen Amicazorg en Albert Heijn een bijdrage leveren aan een samenleving waar oog en oor is voor elkaar”, aldus Rick Meisters, supermarktmanager van Albert Heijn in de Margrietstraat 47 in Mierlo. ,,Onze winkel is voor veel buurtbewoners een plek om elkaar te ontmoeten. We nodigen dan ook iedereen uit om te genieten van een lekkere lunch.”

,,Er is misschien een drempel om je op te geven”, geeft Wilbert Linders van Amicazorg toe. ,,Het is echter een vast gegeven dat eenzaamheid bestaat. Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. De Kom erbij-activiteit staat open voor alle inwoners van Mierlo, is een gezellig uitje, en een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.”

Meer lunches

Op woensdag 27 en op vrijdag 29 september vindt er nogmaals een lunch plaats in de Albert Heijn Mierlo. ,,Voor deze twee lunches hebben we al wat inschrijvingen gekregen. Maar ook hier geldt; iedereen is welkom.”

De lunch is van 12.00 tot 13.00 uur en mensen kunnen zich opgeven via 06-13671086 of per mail

Albert Heijn en Sensoor organiseren ook lunches. Er staan vijf data gepland, waarbij buurtbewoners tijdens een lunch, geserveerd door Albert Heijnmedewerkers, met elkaar in gesprek kunnen gaan. Deze lunches vinden plaats in de Albert Heijn locaties op de volgende data: Dinsdag 26 september, Albert Heijn Heuvel in Geldrop. Dinsdag 26 september, Albert Heijn Muntpassage in Weert. Donderdag 28 september, Albert Heijn XL Limburglaan in Eindhoven. Vrijdag 29 september, Albert Heijn Parkstraat in Nuenen. Dinsdag 03 oktober, Albert Heijn XL Winkel Centrum Woensel in Eindhoven. 

Wie wil aanschuiven bij de buurtlunch kan zich melden in de supermarkt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Geldrop e.o.