Volledig scherm
CREDIT Reset Architecture © Reset Architecture

Verbouwing gemeentehuis Geldrop-Mierlo kost 5,5 miljoen euro

GELDROP-MIERLO - De renovatie en uitbreiding van het gemeentehuis in Geldrop kost ruim 5,5 miljoen euro. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt.

Moeskops Bouwbedrijf BV gaat het gemeentehuis verbouwen en renoveren. De renovatiekosten zijn 3,7 miljoen. De bouw van de multifunctionele vergaderlocatie gaat 1,3 miljoen euro kosten. Om het gebouw te verduurzamen is nog eens een half miljoen euro nodig. 

De gemeente geeft aan dat de bouwsom van 5,5 miljoen binnen het budget blijft. "De druk(te) op de bouwmarkt is in het afgelopen jaar toegenomen. Er werd daardoor een overschrijding van het budget verwacht. Door een realistische opbouw van de budgetten en het opstellen van goede bestekken, is dit bij deze aanbesteding niet het geval."

Het huidige gemeentehuis is inmiddels gesloten. De meeste afdeling zijn tijdelijk verhuisd naar de voormalige mavo van het Strabrecht College aan de Dwarsstraat in Geldrop, het college van burgemeester en wethouders werkt vanuit het voormalige GGD-gebouw aan de Geldropse Stationsstraat. De verbouwing en renovatie van het gemeentehuis aan de Hofstraat duurt naar verwachting zo'n veertien maanden.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement