Volledig scherm

Wie wint in Mierlo de gouden gehaktbal?

MIERLO - Schud oma uit haar stoel, zit je moeder of vader achterna met de pollepel of ga zelf aan de slag en maak de lekkerste gehaktbal ooit. Carolien van den Heuvel (57) van gasterij 't Spitje in Mierlo riep mensen op om aan de slag te gaan en de lekkerste gehaktbal te bakken.

Gasterij 't Spitje aan de Pastoor de Winterstraat in Mierlo zit zondag vol. Veel gasten komen om een glaasje te drinken, maar ook om te proeven. Carolien van den Heuvel, eigenaresse van 't Spitje, Henrie Janssen (49) en chef-kok Yori Strijbos (26) van restaurant Thuis! Eten en drinken fungeren als jury. De opdracht: Maak van één kilo gehakt ongeveer zes à zeven gebakken gehaktballen. De lekkerste gehaktbal wint.

Ruim twintig kandidaten hebben zich opgegeven. De gehaktballen worden in de loop van de avond ingeleverd, opgewarmd in de oven en gekeurd door de jury. "De rest van de ballen wordt uitgedeeld onder de gasten."

Specerijen

De jury let onder andere op de uitstraling van de gehaktbal. "Ziet ie er overall smakelijk uit. Ook letten we op de kleur van de gehaktbal, de textuur en natuurlijk de smaak." De ene gehaktbal is de andere niet, aldus Strijbos. "Er zit veel verschil in kwaliteit. Er zit nu al een uitschieter tussen. Specerijen doen trouwens best veel."

Remko Klaassens (51) is een van de bakkers. "Ik doe mee voor de fun", vertelt hij met een glimlach. "Ik wil niet zeggen dat het de eerste keer is dat ik een gehaktbal heb gebakken, maar het zit er wel tegenaan." Ondanks zijn gebrek aan ervaring gaat Klaassens voor de hoofdprijs. "Ik heb informatie ingewonnen bij een goede vriend met heel wat uurtjes bakervaring. Hij heeft me bijvoorbeeld geleerd dat wanneer er eiwitten uit de gehaktbal komen, de bal goed gaar is."

De winnaar van de wedstrijd ontvangt een vleesbon ter waarde van € 40 en de titel beste Gouden gehaktbal van 't Spitje. De wedstrijd duurt tot 23.00 uur.

Volledig scherm
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement