Volledig scherm
© Archieffoto Ronald Otter

Wijk Luchen in Mierlo blijft populair

MIERLO - Het Mierlose bouwplan Luchen loopt als een tierelier. Er staan 45 geïnteresseerden op de wachtlijst, maar in de huidige fase van het bouwplan zijn nog maar drie kavels vrij.

De gemeente Geldrop-Mierlo wil daarom gaan beginnen met de volgende fase. Het gaat om het plandeel Luchen-Noord vlakbij het Eindhovens Kanaal. Er zijn dertig vrije kavels beschikbaar en zeven stukken grond voor bijvoorbeeld Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO), waarbij een groepje bewoners samen opdrachtgever is.

Zeventig mensen waren eerder deze maand bij een informatie-avond over het plan. Vooral de percelen bij het kanaal zijn populair. De kavels zullen op 30 november door middel van loting toegewezen worden.

De huizen in Luchen-Noord moeten voldoen aan beeldkwaliteitsplan. Dat houdt onder andere in dat ze een dorps karakter hebben, passend bij Mierlo. Het gaat bovendien om flinke kavels, dus het prijskaartje dat er aan hangt is wat hoger. Zodoende toonden vooral midveertigers die toe zijn aan een volgende stap op de huizenladder belangstelling.

Wethouder Renée Hoekman (ruimtelijke ordening) is daar blij mee, want deze groep laat elders in Mierlo weer huizen achter voor bijvoorbeeld starters. Hoekman: "Dit is goed voor de doorstroming in het dorp."

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Geldrop e.o.