Volledig scherm
Beeld uit reconstructie © Politie

Zoon beschermt moeder tegen tieners met vleesmessen in snackbar Geldrop, beelden op tv

GELDROP – Een medewerker van cafetaria Beneden Beekloop in Geldrop liet zich niet bang maken toen hij oog in oog kwam te staan met twee gewapende overvallers. De man sprong heel dapper voor zijn moeder en wist eigenhandig de twee jonge knapen uit zijn tent te krijgen. Dat blijkt uit een reconstructie die maandagavond bij Bureau Brabant werd uitgezonden. De twee daders zijn nog altijd spoorloos, mogelijk zijn zij bij meerdere misdrijven betrokken.

Het is woensdagavond, 8 november 2017. Twee jongens op de fiets stoppen voor de ingang van cafetaria Beneden Beekloop. Ze kijken aandachtig naar binnen, vermoedelijk om te checken of er nog klanten in de zaak zijn. Een paar minuten later komen ze terug en lopen ze de snackbar binnen, allebei met een mes in de hand.

Schrik van haar leven

In een ruimte achter de snackbar zitten twee medewerkers, een moeder en haar zoon, rustig te eten. De moeder hoort de bel gaan en denkt dat er klanten in de zaak zijn. Ze krijgt de schrik van haar leven als de twee jongens haar met een grote vleesmes bedreigen. Ze maken stekende bewegingen en dreigen haar iets aan te doen als ze geen geld geeft.

Haar zoon hoort het lawaai en snelt zich naar zijn moeder. Hij springt voor haar en schreeuwt naar de jongens dat ze moeten vertrekken. Die kiezen op een gegeven moment eieren voor hun geld. Ze vertrekken zonder buit, maar slaan nog wel een glazen vitrine kapot.

Minderjarige jongens

De zoon volgt de overvallers naar buiten en achtervolgt ze nog even. Ook een getuige die voorbij komt fietsen volgt de overvallers langs diverse straten. Ze weten desondanks te ontkomen. Volgens de politie gaat het zeer waarschijnlijk om minderjarige jongens. Zij zouden rond de dertien jaar oud zijn.

In december besteedde Bureau Brabant ook al aandacht aan de zaak. Toen werd ook al een reconstructie getoond. Door ontwikkelingen in de zaak is maandag in het programma opnieuw aandacht aan de zaak besteed.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement