Volledig scherm
Peuterleidster Petra Biemans speelt met Nova van bijna 3 © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Zorgen bij peuterleidsters Geldrop-Mierlo over stoppen subsidie

GELDROP-MIERLO - Voorzichtig zet peuterleidster Miriam van Bemmel een rode puntmuts op het hoofd van Nova van bijna drie. En dan begint het zingen: 'Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen.' Op het moment dat de voetjes 'hoepla' de lucht in mogen, komen de vijftien peuters van peuterspeelzaal De Kiekeboe niet meer bij van het lachen.

Maar of het er per 1 januari 2018 nog zo aan toe gaat op De Kiekeboe? Niemand durft het te zeggen. Wethouder Miranda Verdouw (SP) is van plan de subsidie aan Peuterspeelzaalwerk Geldrop-Mierlo (PSW) stop te zetten, waarmee twaalf peuterspeelzalen in Geldrop en Mierlo hun financiering verliezen.

Verdouw wil de voorschoolse educatie opnieuw vormgeven. Organisaties als scholen, kinderopvang, maar ook PSW zelf hebben daar de afgelopen tijd plannen voor ingediend. Die worden nu bekeken.

Ondertussen zitten ouders en leidsters in onzekerheid. "Natuurlijk ben ik bezorgd", zegt Petra Biemans die teamleidster is bij peuterspeelzalen De Vlinder en De Kiekeboe. "Als de subsidie stopt, is het einde verhaal."

Lees het volledige verhaal zaterdag in het ED, of via de digitale krant.

Geldrop e.o.