Volledig scherm
© Bert Jansen

220 varkens omgekomen bij grote brand in stal in Milheeze

VIDEOMILHEEZE - Bij een grote brand in een stal aan de Kaweide in Milheeze zijn dinsdagmiddag 20 zeugen en 200 biggen omgekomen. 

De brand brak kort voor 17.30 uur uit in de varkensstal. Brandweerkorpsen uit Helmond, Deurne, Bakel, De Rips, Heeze, Geldrop, Nuenen, Asten en Lieshout werden opgeroepen. De brandweer maakte melding van een zeer grote uitslaande brand. Rond 18.30 uur was het vuur onder controle.

De stal bestaat uit drie geschakelde stallen, waarvan de middelste stal, de kraamstal, in brand was gevlogen. In de stal stonden in totaal ruim 800 varkens. Er werden extra blusvoertuigen opgeroepen om te voorkomen dat de brand zich verder zou uitbreiden. De brand is door de inzet van de brandweer beperkt gebleven tot de kraamstal. Ook was er volgens de brandweer een goede brandwerende scheiding aanwezig. 600 varkens hebben de brand overleefd.

In het dak van de stal was asbest verwerkt. Uit metingen is gebleken dat de asbest alleen op het terrein van het bedrijf zelf is neergekomen. De asbest zal veilig worden afgevoerd.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement