Tijmen van Dinther, Kayl Bouwmans, Rick Kuijpers, Maikel van der Heijden, Patrick van den Heuvel en Jeroen Maas (vlnr) bezorgen de jeugd van Bakel een nieuw festival.
Volledig scherm
Tijmen van Dinther, Kayl Bouwmans, Rick Kuijpers, Maikel van der Heijden, Patrick van den Heuvel en Jeroen Maas (vlnr) bezorgen de jeugd van Bakel een nieuw festival.

Bakel biedt jeugd nieuw festival

BAKEL - Er wordt veel georganiseerd in Bakel maar 'niet waar de jeugd op kickt'. Dus gaan ze in augustus de wei in. Want:  'Weiland hoort bij Bakel.'

"Hier op het terras is vorig jaar augustus het idee ontstaan tijdens ons speciaal biermiddagje." Jeroen Maas uit Bakel zegt het zonder blikken of blozen. Inmiddels is hij met vijf vrienden in de leeftijd van 21 tot 28 jaar druk doende met de voorbereidingen voor het eerste WE-LANDS festival. Door hen bedacht.

Op zaterdag 26 augustus beleeft dit festival zijn ouverture op het zeskampterrein aan het Geneind, van 16.00 tot 01.00 uur. Er staan tien regionale dj-acts op het podium; The Pitcher & Slim Shore, Lampegastúh, Lanterfantje, The Underdogs, Craniax, Lux 'n Flex, Daan junior, B2B Martin B, Robbie Bouchè en dj Daan.

'Meteen enthousiast'
Maas weet nog hoe ze op het terras bespraken 'dat er veel georganiseerd wordt in Bakel, maar niet waar de jeugd op kickt.' Tijmen van Dinther hoorde dat gesprek. Van Dinther: "Ik vertelde dat mijn vriend Kayl Bouwmans graag een festival wilde gaan organiseren. Ik belde hem op of hij daar ook daadwerkelijk zin in had. En in een mum van tijd stond hij hier." Bouwmans: "Ik liep al langer met die gedachten rond en was meteen erg enthousiast."

Thuis en op stap hadden de vrienden het daarna bijna nergens anders meer over. Ze richtten een stichting festival Bakel op, wat hen makkelijker afging dan het verzinnen van een naam. Rick Kuijpers: "Daar hebben we verschillende vergaderingen aan besteed. Uiteindelijk zijn we op WE-LANDS gekomen. Met als bijgedachte dat weilanden bij Bakel horen en het festival is op een weiland." Het logo is een stukje prikkeldraad met de naam WE-LANDS erdoor heen geschreven. 

Jaarlijks evenement
Van de gemeente krijgen ze goede medewerking, zeggen ze. Maas: "Die was erg enthousiast, meedenkend en ondersteunend in dit project. We hopen dat het een jaarlijks terugkomend evenement zal gaan worden." 

Er moet nog veel geregeld worden. "Het is veel meer werk dan we verwacht hadden", zegt Patrick van den Heuvel. "Maar nu de plannen allemaal concreter worden wordt het alleen maar leuker. We hebben er ontzettend veel zin in."  

Meer informatie op de website. Kaarten zijn in de voorverkoop 15 euro per stuk.