stockadr golf golfen golfbaan golfbal
Volledig scherm
stockadr golf golfen golfbaan golfbal © Thinkstock

Bakelse golfbaan in de min

GEMERT-BAKEL Golfbaan Stippelberg in Bakel heeft vorig jaar verlies geleden. Hoe groot dat verlies was, is nog niet bekend omdat er nog geen jaarrekening over 2017 is verschenen. 

De beheersstichting die de baan beheert, heeft de gemeente al wel laten weten dat het afgelopen jaar met een negatief resultaat is afgesloten.

De financiën van de golfbaan kwamen donderdagavond ter sprake in de laatste vergadering van de Gemert-Bakelse gemeenteraad voor de verkiezingen. Ton Vogels van Lokale Realisten & D66 vroeg zich af hardop af wanneer de raad over de financiële situatie zou worden bijgepraat. 

De golfbaan kende al eerder flinke financiële problemen. De beheersstichting sprak in november vorig jaar nog de verwachting uit dat het resultaat over 2017 juist pósitief zou zijn. Die informatie, toen met de raad gedeeld, bleek door 'een vergissing' bij de beheersstichting niet te kloppen, stelt de gemeente nu.

Bruiloften

Volgens raadslid Vogels heeft de stichting nu in een brief aan de gemeente toestemming gevraagd om op de baan ook 'bruiloften en partijen' te mogen houden.  Wethouder Anke van Extel (CDA) bevestigde dat er een brief is binnengekomen, maar heeft de gemeente om aanvullende informatie gevraagd. ,,Daarom kan ik nu nog niet zeggen welke procedure hierin gevolgd moet worden", aldus Van Extel.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement