Volledig scherm
© Rene Manders

Bedrijvigheid in Gerarduskerk in Gemert

GEMERT - De Gerarduskerk in Gemert krijgt, in afwachting van een definitief plan, een nieuwe bestemming. De voormalige bibliotheekruimte in het kerkgebouw moet ruimte gaan bieden aan zzp'ers, startende bedrijfjes en maatschappelijke instellingen.  

Goed Wonen verwacht de kerk nog dit jaar volledig in eigendom te krijgen. De corporatie is daarover nog in gesprek met de gemeente Gemert-Bakel en het parochiebestuur, beide ook eigenaar van een deel van het gebouw. Volgens Ton Moors, manager wonen bij Goed Wonen, moet er binnen nu en vijf jaar een definitief plan voor het complete gebouw komen.

,,Tot die tijd willen we ervaring opdoen met een mix van wonen en bedrijvigheid." In een deel van de kerk heeft de corporatie nu al acht huurwoningen in bezit. In de grootste ruimte van de kerk zat jarenlang de Gemertse bibliotheek. Sinds het vertrek van de bieb naar De Eendracht staat de ruimte leeg. Eerder was er sprake van de komst van een sportschool naar de voormalige bibiotheek-ruimte, maar dat plan is afgeketst.

 1. Nieuw team zet Waeverstad op z’n kop

  Nieuw team zet Waeverstad op z’n kop

  GEMERT - Het achtkoppige team dat sinds dit jaar de organisatie van de Bonte Avonden in Gemert op zich heeft genomen, kan dik tevreden zijn en zichzelf op de schouder slaan. Ze hebben gezorgd voor een geweldige avond Waeverstad op z'n kop waar de stukken vanaf vlogen. Veel humor, acts met een hoge kwaliteit en fraai om te zien. Wat wil een mens nog meer. Het publiek was heel enthousiast en de stemming zat er heel snel al in. Afgezien van drie ingehuurde kletsers (die wel heel goed waren) stond er alleen Gemerts talent op de planken.
 2. Gemert sluit Boef in de armen
  VIDEO

  Gemert sluit Boef in de armen

  GEMERT - Geen woord over 'kechs' of excuses. Rapper Boef kwam in discotheek Time Out in Gemert maar voor één ding: een feestje maken. De fans hebben rapper Boef zijn misstappen vergeven. In een volle discotheek Time Out in Gemert stond Sofiane Boussaadia, zoals hij echt heet, in de nacht van zaterdag op zondag voor een uitgelaten publiek. De aangekondigde bierdouche, waartoe werd opgeroepen op internet, bleef beperkt tot een beetje fris dat de lucht in ging. Toch voldoende aanleiding voor een grote, brede begeleider van de rapper om even poolshoogte te nemen in het publiek.

Gemert e.o.