Volledig scherm
© Rene Manders

Bedrijvigheid in Gerarduskerk in Gemert

GEMERT - De Gerarduskerk in Gemert krijgt, in afwachting van een definitief plan, een nieuwe bestemming. De voormalige bibliotheekruimte in het kerkgebouw moet ruimte gaan bieden aan zzp'ers, startende bedrijfjes en maatschappelijke instellingen.  

Goed Wonen verwacht de kerk nog dit jaar volledig in eigendom te krijgen. De corporatie is daarover nog in gesprek met de gemeente Gemert-Bakel en het parochiebestuur, beide ook eigenaar van een deel van het gebouw. Volgens Ton Moors, manager wonen bij Goed Wonen, moet er binnen nu en vijf jaar een definitief plan voor het complete gebouw komen.

,,Tot die tijd willen we ervaring opdoen met een mix van wonen en bedrijvigheid." In een deel van de kerk heeft de corporatie nu al acht huurwoningen in bezit. In de grootste ruimte van de kerk zat jarenlang de Gemertse bibliotheek. Sinds het vertrek van de bieb naar De Eendracht staat de ruimte leeg. Eerder was er sprake van de komst van een sportschool naar de voormalige bibiotheek-ruimte, maar dat plan is afgeketst.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Gemert e.o.