Volledig scherm
© Politie

Bestuurder in De Rips aangehouden met voertuig met gestolen Duitse kentekenplaten in Deurne

DE RIPS - Bij een laserguncontrole maandagmiddag rond 15.00 uur op de Stippelberg in De Rips heeft de politie een bestuurder aangehouden waarvan het voertuig voorzien was van Duitse kentekenplaten. De auto reed 98 km per uur waar slechts tachtig was toegestaan.

De nummerborden die op de auto zaten, waren echter gestolen in Deurne. De bestuurder kon zich niet legitimeren en had geen kentekenbewijs bij zich. De persoon is aangehouden. Na controle op het politiebureau bleek ook nog dat de auto zonder te betalen was gaan tanken. De overige vijftig auto's die werden gecontroleerd waren niet in overtreding.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Gemert e.o.