Volledig scherm
© Jeroen Hendriks/fotomeulenhof

Bewoners Grotelseheide in Bakel zijn geitenbedrijf spuugzat

BAKEL - Muizenhol in Bakel krijgt het misschien, maar Grotelseheide heeft het allang: stank, vliegen, straatbeeldvervuiling door grote stapels in mintgroen plastic verpakte balen hooi. Omwonenden zijn het geitenbedrijf van Knoops daar spuugzat; dezelfde ondernemer heeft een vergunningaanvraag lopen voor uitbreiding op Muizenhol.

Last
De families Verbakel en Verkuijlen willen mede namens de andere bewoners aan de Grotelseheide wel vertellen waarom ze balen. "Zomers kunnen we echt niet buiten zitten. En de geitenhouder woont er zelf niet bij. Hij heeft de lusten en wij alle lasten." "De geiten staan in een soort potstal, op stro. De mest wordt binnen opgeslagen, maar heeft ook wel buiten gelegen. Toen het hiernaast nog een kippen- en varkensbedrijf was, ging de mest in gierkelders onder de stal."

Q-koorts
Toen in 2008 Q-koorts op het bedrijf uitbrak, werden vier leden van het gezin Verbakel ziek. Na weken dokteren werd op verzoek van henzelf op Q-koorts geprikt, wat het bleek te zijn. Klachten hebben ze nog steeds: moeder is altijd verkouden, dochter is altijd moe.

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Gemert e.o.