Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Boetes voor verkeerd rij- en parkeergedrag bij Berglarenschool in Gemert

GEMERT - De politie heeft dinsdag drie bekeuringen uitgeschreven rondom de Berglarenschool op de Groeskuilenstraat in Gemert. Er werd daar gecontroleerd op het rij- en parkeergedrag, omdat de politie nog steeds veel klachten binnenkrijgt over de gevaarlijke situatie daar. De actie was met name preventief bedoeld, meldt de politie.

In de komende periode wordt er extra gecontroleerd en bij overtredingen wordt er bekeurd.

De politie noemt nog een keer de verkeersregels voor deze locatie:
- U mag met uw voertuig niet stilstaan op de aldaar gelegen kruispunten of binnen 5 meter van deze kruispunten (dus ook geen kinderen in en uit laten stappen!)
- U mag niet stilstaan op de Groeskuilenstraat waar het parkeer/stilstaan verbod van kracht is (bord)
- U mag niet op het trottoir parkeren. (ook niet in de Schout Coxstraat)
- U mag niet parkeren voor een uitrit.
- De kinderen die u in uw auto vervoert zullen op de juiste wijze ''vastgezet'' moeten worden. (bij een kind kleiner dan 1.35 meter is een kinderzitje verplicht)
- Uiteraard dient iedereen (ook u zelf, geef het goede voorbeeld) zijn of haar autogordel te dragen.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Gemert e.o.