Volledig scherm
Rechtbank © Kees Backx/BD

Brandstichting in ouderlijk huis moet vrouw uit Gemert op werkstraf komen te staan

DEN BOSCH - Een 51-jarige vrouw uit Gemert moet een werkstraf van 200 uur krijgen omdat ze in een verwarde bui probeerde haar ouderlijk huis in brand te steken.

Dat eiste officier van justitie R. Schoo woensdag. Voor de rechtbank in Den Bosch verscheen een schuldbewuste vrouw, die sinds het gebeurde op 20 april dit jaar is opgekrabbeld. Die dag stak Jolanda van der B. totaal in de war een teddybeer in brand in haar ouderlijk huis, waar ze toen met een broer woonde. Ook probeerde ze de brand te steken in een laptoptas. De vrouw was door de eerdere dood van haar moeder in 2014, bij wie ze inwoonde, van slag geraakt.

Onenigheid met een broer over de verkoop van het ouderlijk huis, maakte haar leven er niet eenvoudiger op. Drank deed de rest. De brandschade viel uiteindelijk mee, persoonlijke schade was er helemaal niet. De vrouw heeft de drank inmiddels afgezworen, krijgt begeleiding van de reclassering en doet vrijwilligerswerk. "Ik heb spijt, want ik ben er helemaal de persoon niet naar om een ander pijn te doen", sprak Van der B. in haar laatste woord. En: "Het is nog nooit zo goed met me gegaan als nu."

Gemert e.o.