Volledig scherm
Ontvangst burgemeester Van Veen in Gemert © Ton van de Meulenhof

Burgemeester Van Veen geïnstalleerd in Gemert-Bakel

GEMERT - Michiel van Veen is woensdagavond officieel geïnstalleerd als burgemeester van Gemert-Bakel. Dat gebeurde tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het gemeentehuis in Gemert.

Voorafgaand aan de bijzondere raadsvergadering werden Van Veen en zijn vrouw Caroline en kinderen Bart en Eveline vanuit Elsendorp per brandweerwagen naar het Ridderplein in Gemert gebracht. Daar wachtte het gezin Van Veen onder meer een vendelgroet van de 3 Gemert-Bakelse gilden en een aubade van harmonie Excelsior en het Jachthoorn & Trompetterkorps.

Mondig
Tijdens de bijeenkomst in de raadszaal wees commissaris van de koning Wim van de Donk in zijn toespraak onder meer op de mondige burger, die zich 'soms wel eens als consument gedraagt, maar het eigen belang niet altijd moet laten prevaleren boven het algemeen belang'.

De installatie van Van Veen, tot voor kort Kamerlid voor de VVD, werd bijgewoond door burgemeesters uit de regio, maar ook door VVD-Kamerleden en een flink aantal oud-burgemeesters van Gemert, Bakel en Gemert-Bakel: Henk van Beers en Gerard Martijn (Bakel), Jan van Maasakkers (Gemert en Gemert-Bakel) en Jan van Zomeren en René van Diessen (Gemert-Bakel).

Van Veen zei in zijn dankwoord 'overweldigd' te zijn door de hartverwarmende ontvangst'. Donderdagavond is er een receptie voor de inwoners van Gemert-Bakel.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Gemert e.o.