Volledig scherm
Ontvangst burgemeester Van Veen in Gemert © Ton van de Meulenhof

Burgemeester Van Veen geïnstalleerd in Gemert-Bakel

GEMERT - Michiel van Veen is woensdagavond officieel geïnstalleerd als burgemeester van Gemert-Bakel. Dat gebeurde tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het gemeentehuis in Gemert.

Voorafgaand aan de bijzondere raadsvergadering werden Van Veen en zijn vrouw Caroline en kinderen Bart en Eveline vanuit Elsendorp per brandweerwagen naar het Ridderplein in Gemert gebracht. Daar wachtte het gezin Van Veen onder meer een vendelgroet van de 3 Gemert-Bakelse gilden en een aubade van harmonie Excelsior en het Jachthoorn & Trompetterkorps.

Mondig
Tijdens de bijeenkomst in de raadszaal wees commissaris van de koning Wim van de Donk in zijn toespraak onder meer op de mondige burger, die zich 'soms wel eens als consument gedraagt, maar het eigen belang niet altijd moet laten prevaleren boven het algemeen belang'.

De installatie van Van Veen, tot voor kort Kamerlid voor de VVD, werd bijgewoond door burgemeesters uit de regio, maar ook door VVD-Kamerleden en een flink aantal oud-burgemeesters van Gemert, Bakel en Gemert-Bakel: Henk van Beers en Gerard Martijn (Bakel), Jan van Maasakkers (Gemert en Gemert-Bakel) en Jan van Zomeren en René van Diessen (Gemert-Bakel).

Van Veen zei in zijn dankwoord 'overweldigd' te zijn door de hartverwarmende ontvangst'. Donderdagavond is er een receptie voor de inwoners van Gemert-Bakel.