Volledig scherm
De oudste leden van Crescendo: Frans van de Vossenberg (l), Coby de Groot en Theo Hubers. © Ton van de Meulenhof/fotomeulenhof

Crescendo Elsendorp: 74 jaar lid van een 50-jarig koor

ELSENDORP - Een koor dat 50 jaar bestaat met leden die er al zo'n 70 jaar bij zijn. In Elsendorp kan dat, bij gemengd koor Crescendo. Theo Hubers (88) is al 74 jaar lid, de 79-jarige Frans van de Vossenberg 72 jaar en Coby de Groot (78) kwam er op haar tiende bij. Uiteraard waren dat andere koren. Hubers: "Ik ben in de oorlog als veertienjarige 'aap' bij het kerkkoor gegaan. Met nog een jongen was ik de eerste jeugdige."

"De broeders wilden in '44 een eigen jongenskoortje en wezen schooljongens aan. Daar was ik bij", vult Van de Vossenberg aan. "Een paar jaar later, nadat de jongens kattenkwaad hadden uitgehaald, wilde de pater ermee stoppen en in plaats daarvan een meisjeskoor beginnen. Stoppen met de jongens mocht van de pastoor niet, en toen heeft hij er meisjes bijgehaald", weet Van de Vossenberg nog. Eén van die meisjes was Coby de Groot.

Het jongens- en meisjeskoor werd vanzelf een dames- en herenkoor en ging na de fusie met het kerkkoor in 1966 op in gemengd koor Crescendo.

Het koor viert op zondag 27 november het gouden jubileum. Om 10 uur begint de feestdag met een mis, gevolgd door een receptie van 11.30 tot 13.30 uur in De Dompelaar in de Sint Janstraat.

Gemert e.o.